Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Φωτογραφικός σας Σύμβουλος

Δεν είναι μόνο ο χρόνος χρήμα, αλλά και η στοχευόμενη χρήση των διαθέσιμων μέσων.

Με τη πείρα και τις αμέτρητες φωτογραφίες που έχω δει και έχω πάρει, μετά από όλα όσα έχω γράψει για τη φωτογραφία, την αισθητική  και τη τεχνική της, αποφάσισα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως σύμβουλος  σε όσους έχουν ανάγκη.
Θα δίνω δηλαδή συμβουλές για το πως πρέπει και μπορεί να γίνει μια σειρά φωτογραφιών έτσι ώστε όταν αναρτηθούν ο επισκέπτης να διαβάζει και να μη μαντεύει τι είναι αυτό που βλέπει. Πάντα ο στόχος των συμβουλών θα είναι: ποιότητα, ταχύτητα, οικονομία. Δεν με απασχολεί ποιος θα κάνει τις φωτογραφίες, πότε, πως και που. Οι συμβουλές μου μπορούν να φτάσουν μέχρι και τη τελική υπηρεσία, πχ φωτογράφιση, στήσιμο blog, κλπ.
Οι καιροί δεν αφήνουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου σε κανένα νέο επιχειρηματία που θέλει να έχει μια έστω τυπική παρουσία στον παγκόσμιο ιστό.
Επειδή οι συνθήκες της αγοράς είναι τραγικές, αποφάσισα η παροχή της όποιας παροχής υπηρεσίας να μπορεί να γίνεται  και δίχως χρήματα, με ανταλλαγή προϊόντων, ή υπηρεσιών. Είναι μια μέθοδος παλιά που σε καιρούς δύσκολους διευκολύνει τη πραγματική αγορά να ανακάμψει δίχως πρόσθετο και επομένως δυσβάστακτο κόστος.
Προχώρησα σε αυτή τη κίνηση, καθώς παρατηρώ ολοένα ποιο συχνά απίστευτη κατάντια στην ανάρτηση φωτογραφιών σε πάρα πολλές προσωπικές σελίδες, αρκετούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης, συχνότατα και σε σελίδες πώλησης προϊόντων κλπ. 
Αποδίδω αυτή την αισθητική αλλά και τεχνική κατρακύλα στην οικονομική αδυναμία κυρίως των νέων που τολμούν να κάνουν ένα βήμα εμπρός.
Όταν λέω κατάντια, εννοώ: απαράδεκτη χαμηλή ποιότητα φωτογραφιών, απίστευτα απρόσεκτοι φωτισμοί, φόντα που δεν προάγουν το θέμα, αντίθετα το «θάβουν»,  λάθος κάδρο, χρώματα και σκιές που αποπροσανατολίζουν, θολές φωτογραφίες, ξεπλυμένες, σκοτεινές, κλπ, κλπ. 
Δεν ομιλώ με υπερβολές, απλά έμαθα να βλέπω και ό,τι βλέπω σήμερα, στο σύνολο σχεδόν, δεν μου αρέσει διόλου.
Κάποιοι έχουν κατανοήσει τη δύναμη και τις δυνατότητες της φωτογραφίας και τουλάχιστον, δείχνουν σωστά τα προϊόντα τους δίχως να πέφτουν στη παγίδα του φτηνού εντυπωσιασμού. Βλέπε πχ υπερβολικό διόρθωμα-βελτίωση με "φωτοσουπιές".
Θα μου πείτε πως έτσι κάνουν όλοι, ή σχεδόν όλοι σήμερα. 
Κάντε λοιπόν και εσείς τα ίδια, αλλά μην αναρωτηθείτε γιατί δεν πουλάτε, ή γιατί ο επισκέπτης απομακρύνθηκε επειδή κατάλαβε πως αναμασάτε, η λέτε ψέματα.
Η πρώτη επαφή μαζί μου είναι εντελώς δωρεάν και ίσως σας πείσει για την ανάγκη της υπηρεσίας μου.
Φωτογραφικές συμβουλές λοιπόν γιατί δεν είναι μόνο ο χρόνος χρήμα αλλά και η στοχευμένη χρήση των διαθέσιμων μέσων.

Γιάννης Γλυνός

e-mail επικοινωνίας:  john35mm@gmail.com   και εναλλακτικό  glynosj@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: