Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Thumbs Plus 10

 

Σχετικά με την εφαρμογή Thumbs Plus *

*το κείμενο αυτό δεν είναι διαφήμιση, είναι εμπειρία.

Εργάζομαι  εδώ και πολλά χρόνια  με υπολογιστές, κυρίως έχω ασχοληθεί με ότι έχει σχέση με τη φωτογραφία.

Έχω αρκετές χιλιάδες ψηφιακές φωτογραφίες από την εποχή που οι ψηφιακές φωτογραφικές είχαν ανάλυση μονάχα 640Χ480!

Επομένως εκτός από τις διάφορες ηρωικές εκδόσεις των Windows, έχω δοκιμάσει και πάρα πολλές εφαρμογές με τις οποίες διαχειρίζομαι τα χαρτογραφικά ψηφιακά αρχεία (bitmap-φωτογραφίες).

Πάνε κάμποσα χρόνια που πρώτη φορά είδα σε ένα υπολογιστή να τρέχει ο προπάππους του Thumbs Plus με αριθμό έκδοσης αν θυμάμαι 2 ή 3.

Προσπάθησα να το βρω τότε αλλά οι δυνατότητες του παγκόσμιου ιστού (WWW) της εποχής για να βρεις και να αποκτήσεις αυτό που γύρευες δεν ήταν ότι καλύτερο. Ωστόσο, για μικρό διάστημα το χρησιμοποίησα σε υπολογιστή ενός φίλου που άγνωστο πως είχε εγκαταστήσει το λογισμικό και το βρήκα φιλικό, εξαιρετικά χρήσιμο, και σχεδόν υπέρ πλήρες για την εποχή του (πριν το 1998 αν θυμάμαι) στο τομέα διαχείρισης και οργάνωσης των φωτογραφιών.

Πρόσφατα θυμήθηκα την ύπαρξή του, έψαξα και βρήκα πως είχε φτάσει στην έκδοση 10. Τη κατέβασα σε δοκιμαστική ελεύθερη, πειραματική έκδοση και αποφάσισα να την αποκτήσω το συντομότερο δυνατό. Ο παλιός καλός φίλος από τα παλιά...

Παρά το ότι κατέχω νόμιμα το Light Room από την έκδοση 2, δεν το χρησιμοποιώ διότι το βρίσκω  υπερβολικό, πολύπλοκο, και σχετικά ασαφές στη μετακίνηση και οργάνωση των φωτογραφιών μου. Ίσως όμως και να μην έχω ασχοληθεί με αυτό αρκετά καθώς με απωθεί.

 Όπως και να έχει όμως, το Thumbs Plus 10 αν και δεν αναφέρεται στα περισσότερα ψακτήρια ως ένα από τα καλά προγράμματα για την οργάνωση και τις βασικές ρυθμίσεις των ψηφιακών φωτογραφιών, ήταν και παραμένει αγαπητό , φιλικό, εύκολο, αποτελεσματικό, γρήγορο, ασφαλές, απλό και σχεδόν πλήρες για καθημερινή χρήση.  Για τις δυνατότητες και τις ανάγκες μου είναι αυτό θα έλεγα σχεδόν τέλειο.

Περισσότερες πληροφορίες και ελεύθερη χρέωσης δοκιμαστική έκδοση θα βρείτε στη διεύθυνση: http://www.cerious.com/, και αξίζει το κόπο να ασχοληθείτε με αυτή την εφαρμογή.

Το κατέβασμα είναι εύκολο, η πληρωμή κι η άδεια χρήσης της απλής έκδοσης για πλατφόρμα 64 bit  σε ένα υπολογιστή είναι οικονομική λύση για κάθε ερασιτέχνη. Υπάρχει και η έκδοση pro.

Εγώ βολεύομαι μια χαρά με την απλή.

Βασικά αξίζει ένα μπράβο σε αυτούς που το σχεδίασαν και το διατηρούν διαθέσιμο.

 

Γιάννης Γλυνός